Комплексни аминокиселини на топ цени — 4+ Nutrition

Комплексни


 • HYDRO BEEF AMINO+ 300 табл.
  HYDRO BEEF AMINO+ 300 табл.
  Хидролизирани Телешки Аминокиселини

  71.00 лв.

 • HYDRO BEEF AMINO+ 600 табл.
  HYDRO BEEF AMINO+ 600 табл.
  Хидролизирани Телешки Аминокиселини

  112.00 лв.

 • PAA+ 150 табл.
  PAA+ 150 табл.
   Комплекс от Есенциални + Незаменими Аминокиселини.  AJIMOTO Japan

  71.00 лв.

 • PAA+ 300 табл.
  PAA+ 300 табл.
   Комплекс от Есенциални + Незаменими Аминокиселини.  AJIMOTO Japan

  106.00 лв.

Тук е мястото, където спортистите, нуждаещи се от комплексни аминокиселини ще удовлетворят бързо своите нужди. Категорията включва перфектно разработен комплекс от аминокиселини, съдържащ всички важни за спортиста компоненти. Уникалното при хранителните добавки на 4+ Nutrition е не само техния богат състав, но и принцип на дозиране. Формулата е разработена така, че да се осигури постоянно и продължително присъствие на аминокиселини в тялото на атлета.

Защо комплексната формула е добро решение за атлетите?

 Спортният режим на бодибилдърите е съвкупност от тренировъчни цикли и специфичен диетичен график. За всеки един от тези аспекти е нужен конкретен суплемент, който да компенсира недостига на важни компоненти, за да се повишат спортните резултати. Аминокиселините са едни от най-често използваните хранителни добавки в професионалния спорт, тъй като те са градивен компонент на мускулната тъкан и безценен източник на енергия.

В тази категория са подбрани отлични спортни добавки, представляващи комплексни аминокиселини, покриващи изцяло нуждите на организма. Както всички продукти на 4+ Nutrition и тази група суплементи е плод на дългогодишни и задълбочени проучвания, така че да се разработи наистина работеща формула, която задоволява напълно нуждите на хората, занимаващи се с интензивна и продължителна физическа активност.

Това, което ще получите като ефект от тази група фитнес добавки на 4+ Nutrition е:

 • Повишен мускулен растеж;
 • Понижаване на телесните мазнини;
 • Допълнителен прилив на енергия;
 • Ускорено възстановяване след тежки тренировки;
 • По-добра функция на имунната система;
 • Понижен риск от травми и инфекции;
 • Повече мощ и издръжливост.

В категорията присъстват продукти като PAA+, който е перфектният аминокиселинен профил. Той съдържа пълната гама незаменими аминокиселини, важни както за поддържането на добра спортна форма, така и за правилното функциониране на всички органи и системи в тялото. За да могат да се нарекат комплексни, добавките от тази група съдържат всички есенциални аминокиселини, подбрани и дозирани така, че да покрият напълно нуждите на натоварения билдър.

Най-важните за спортистите незаменими аминокиселини са:

 • Валин;
 • Изолевцин;
 • Левцин;
 • Лизин;
 • Метионин;
 • Треонин;
 • Триптофан;
 • Фенилаланин;
 • Аргинин;
 • Хистидин.

Недостигът на дори един от тях в организма може да доведе до понижаване на мускулната маса, тонуса и дори влошаване на здравословното състояние.

Аминокиселините, които обикновения човек си набавя чрез храната са напълно достатъчни за правилното функциониране на неговия организъм, но при активните спортисти нуждите са значително по-високи, тъй като натоварващите тренировки изчерпват значителна част от запасите в тялото. Без комплексни аминокиселини не може да има качествен мускулен растеж и достатъчно енергия, за да се проведат интензивни тренировки с големи тежести. Тези добавки са решаващ фактор за добрите резултати, поради което и най-търсени от активните спортисти.

Кои аминокиселини да изберем – комплексни или BCAA?

Този въпрос стои пред повечето спортуващи, особено ако бюджетът им за хранителни добавки е строго ограничен. Най-добрият вариант за всеки, независимо дали практикува силови дисциплини или тренира само за тонус и издръжливост е прием на протеин и подходящите незаменими аминокиселини. Стигайки до аминокиселините обаче, възниква въпросът – комплексни аминокиселини или BCAA?

За да направите добре информиран избор е важно да знаете каква е разликата между двете групи аминокиселини.Основната разлика се състои в количеството представени аминокиселини във всяка от двете групи. В единия случай имаме само три основни есенциални аминокиселини – тези с разклонена верига: левцин, изолевцин и валин, а в другия получаваме не само тях, но и всички останали есенциални аминокиселини в оптимално количество и съотношение.

Правилният избор зависи от вашите цели. Ако искате да повишите мускулната си маса и да подобрите релефа е по-добре да изберете продукт, съдържащ разклонено верижните BCAA, тъй като те имат много по-силно изразени анаболни и антикатаболни свойства. Макар че аминокиселините с разклонена верига се съдържат и в добавките, включващи комплексни аминокиселини, изборът на BCAA е по-удачен, защото в тях количеството на левцин, валин и изолевцин е много по-високо.

Ако тренирате спортове за издръжливост и искате сила и бързо възстановяване, то комплексните формули са по-доброто решение. В нашите комплексни аминокиселини участват най-важните за здравето на спортиста аминокиселини, като освен есенциалните, които са 8 на брой са добавени и останалите – синтезираните от тялото аминокиселини, така че да се получи пълният аминокиселинен басейн, способен да задоволи напълно нуждите на всички спортисти.

Подходящи ли са за жените комплексните ни аминокиселини?

Приемът на есенциални аминокиселини е свързан предимно с мускулния растеж, което кара жените, занимаващи със спорт умишлено да ги избягват, опасявайки се, че ще натрупат нежелано количество мускулна маса. Бързаме да уверим дамите, че нашите аминокиселини са не само напълно безопасни за тях, но могат да бъдат и невероятно полезни.

Аминокиселините водят до повишен мускулен растеж единствено при усилено трениращите мъже, защото си взаимодействат със синтезирания в тялото им хормон – тестостерон. Няма как да повишите мускулната си маса с приема на аминокиселини, освен ако не приемате допълнително и продукт, повишаващ нивата на мъжкия хормон в женското тяло.

От друга страна, комплексните аминокиселини играят много важна роля за изгарянето на мазнините. Те ускоряват метаболитните процеси и улесняват преобразуването на липидите в източник на енергия. Дамите, които спортуват, за да изваят стегнато и напълно лишено от мазнини тяло обезателно трябва да се възползват от комплексните ни аминокиселини. Освен на мускулните групи, аминокиселините въздействат много добре и на кожата, нервната система, костите, либидото и съня.

Как да ги приемате?

Дозата комплексни аминокиселини се определя индивидуално спрямо нуждите на конкретния организъм и поставените цели. На всяка опаковка ще откриете указания за обичайната дозировка на препарата, съответно за мъже и жени, но ако следвате индивидуално изготвен режим, можете да приемате дозите, препоръчани ви от спортния лекар, треньор или диетолог.

Времето, най-подходящо за прием на комплексни аминокиселини е непосредствено след тренировка. Билдърите, на които предстои особено тежка тренировъчна сесия могат да ги вземат и преди заниманията, за да си осигурят нужната енергия и сила. Макар че хранителните добавки не са заместител на добре балансираното хранене, аминокиселините могат да заместят едно дневно хранене, когато е невъзможно да се осигури пълноценна, високобелтъчна храна.