Тренировъни формули — 4+ Nutrition

Тренировъни формули


Тренировките са особено важна част от режима на спортистите. Те определят както физическото състояние, така и бъдещите спортни резултати на всеки атлет. Те представляват една изключително интензивна фаза, при която тялото губи много от своята енергия, нужна за поддържането на останалите физиологични функции. 4+ Nutrition разработи специални тренировъчни формули, които да помогнат на атлетите преди, по време и след тежката тренировка.

Продуктите от тази категория са специално разработени да покрият основните нужди на спортиста по време на тренировки. Те дават нужната доза сила и издръжливост, като същевременно предотвратяват някои неприятни странични ефекти, свързани с тежкото натоварване. Повечето хранителни добавки от тази група представляват уникална комбинация от въглехидрати, аминокиселини и витамини, от които тялото особено много се нуждае, за да запази своята нормална функция.

С какво се отличават добавките за тренировка?

Спортните хранителни добавки на 4+ Nutrition се отличават не само от всичко предлагано днес на пазара, но и помежду си, особено ако разглеждаме продуктите от категория тренировъчни формули. Те са различни и като състав и като начин на употреба, а също и като принцип на действие. В раздела ще намерите отлични продукти в течна форма, които осигуряват нужната доза енергия, когато се приемат преди спорт, както и прахообразни аминокиселинни формули, които ще подпомогнат мускулния растеж и поддръжка.

Според времето и принципа си на действие добавките от вида тренировъчни формули могат да се приемат преди или след тренировка. Едните имат за цел да подготвят мускулите за тежката работа, а другите подпомагат тяхното възстановяване. Както знаем при натоварване на мускулната тъкан се отделя млечна киселина, която е причина за катаболните процеси, които спират натрупването на мускулна маса. Част от добавките на 4+ Nutrition са специално разработени да предотвратят тези процеси.

Тъй като са пряко свързани с тренировъчния режим на спортистите, суплементите от тази група са разработени така, че да се използват и усвояват максимално бързо в храносмилателния тракт. Течните формули са тези, които най-бързо освобождават активните си съставки в кръвния поток, тъй като не изискват никакво време за смилане и разграждане в стомаха.

Добавките, които са формулирани в прахообразна форма като Instant BCAA+ например са с отлична разтворимост и могат да се смесват с всякакъв вид течности. По този начин те също придобиват течна форма и се включват бързо в кръвния поток, доставяйки необходимите хранителни вещества, нужни на спортиста по време на тренировката.

Продуктите, предлагани под формата на таблетки  са не по-малко ефективни тренировъчни формули. Те са базирани на растителни екстракти, които са значително по-бързо усвояеми от повечето продукти с животински произход. Всички продукти от тази категория – самостоятелно и поотделно ще подобрят качеството на спортните тренировки, а с това и крайните резултати.