Л карнитин /L Carnitine/ на топ цена — 4+ Nutrition

Л-карнитин


4+ Nutrition е сред утвърдените марки на пазара на спортни хранителни добавки. Това, отчасти се дължи на пълната гама продукти, покриващи всеки аспект от спортния режим на активните хора. Важна част от програмата на повечето атлети е намаляването на телесните мазнини, за което италианската компания се е погрижила, разработвайки отлични добавки, базирани на мощния фет бърнър – л карнитин.

Болшинството активни спортисти и бодибилдъри използват л карнитин за отслабване. Това се дължи на специфичното му двойно действие, при което изгарянето на мазнините води до прилив на сила и издръжливост, т.е. намаляването на мастните депа се извършва чрез спорт, за който самият процес на окисление на мазнините осигурява високи дози енергия.

С какво се различават добавките с л-карнитин от другите продукти за отслабване?

Отличните добавки на 4+ Nutrition, базирани на l carnitine се различават с това, че допълват перфектно диетичния режим на всички атлети. Както знаем, при диета за редукция на теглото се налага ограничаване на приема на въглехидрати и мазнини, което, от своя страна води до понижаване на жизнения тонус. Този омагьосан кръг е причина за невъзможност да се поддържа оптимална физическа активност. Ето защо продуктите на база л карнитин са толкова полезни и в същото време на много изгодна цена.

Това, което можем категорично да заявим е, че добавките с л карнитин няма да помогнат на хората, които не смятат да съчетаят изгарянето на мазнините с интензивна физическа дейност. Ацетил L-карнитин е естер на триметиловата аминокиселина, който играе ключова роля в процеса на производство на енергия, започвайки от липидите. Задачата на L carnitine е да транспортира дълговерижните мастни киселини от цитоплазмата към митохондриите, където процесът продължава чрез бета-окисление на мастните клетки. Казано по-просто – без активен спорт, добавката няма да може да разгърне своето полезно действие. Това е причина ацетилкарнитина да бъде смятан за изцяло спортна добавка.

Най-важната и съществена разлика между продуктите за изгаряне на мазнините на 4+ Nutrition и тези на други производители се състои в добавените допълнителни съставки, които, сами по себе си са изключително мощни фет бърнъри, а в комбинация с карнитина действат дори още по-ефективно. Алфалипоевата киселина и екстрактът от канела са познати отдавна като средства за изгаряне на излишните мазнини, а хромът, който също е важна част от състава на някои от продуктите потиска желанието за консумацията на въглехидрати, които са и основна причина за натрупването на излишни мазнини.

С продуктите от тази категория, всеки атлет получава чист л карнитин на топ цени, който ще помогне за изгарянето на мазнините чрез спорт, осигурявайки същевременно и нужните за тренировките дози енергия.

Кои са другите полезни свойства на L-карнитин?

В търсене на най-добрия Л карнитин е добре да знаем, че тази заменима непротеинова аминокиселина притежава също и редица други полезни свойства, свързани или не с редукцията на наднормено тегло. Важно е, когато избираме добавки с л карнитин на изгодни цени да знаем как неговият прием ще се отрази на общото ни здравословно и физическо състояние. Дали е напълно безопасен и има противопоказания за неговото приемане.

Сред полезните свойства на l carnitine можем да посочим:

Лечение на метаболитния синдром

Голяма част от хората със свръхтегло се борят неуспешно със затлъстяването, защото при тях причина за това състояние е не точно системното преяждане, а метаболитният синдром, при който имаме затруднена липидна оксидация. С редовен прием на добавка, съдържаща л карнитин се повлиява успешно инсулиновата чувствителност и усвояването на глюкозата в клетките. Хората, страдащи от диабет могат също да включат в лечебния си режим нашият отлично разработен l carnitine на достъпна цена, независимо дали спортуват редовно или не.

Допълнителна терапия при пациенти на хемодиализа

Редица изследвания показват, че при хора, страдащи от бъбречна недостатъчност, преминаващи курсове по хемодиализа, нивата на l carnitine са изключително ниски, което може допълнително да влоши състоянието при това тежко заболяване. В някои страни, сред които и САЩ Администрацията по безопасност на храните и лекарствата е дала официално одобрение за включване на карнитина като допълнително средство за лечение на хората, подложени на хемодиализа.

Подобрява състоянието при болни от Алцхаймер

Алцхаймер е прогресивно дегенеративно заболяване. Към момента то е нелечимо, но с помощта на някои медикаменти, неговият напредък може да бъде значително забавен. Л-карнитин е сред веществата, оказващи положително влияние върху когнитивните функции при страдащи от болестта. Макар тази специална аминокиселина да е неспособна самостоятелно да подобри умствената способност на болните от Алцхаймер, то в комбинация с други медикаменти може да бъде добро терапевтично решение.

Оказва положителен ефект при хиперактивни деца със синдром на дефицит на вниманието

От проведените към момента научни изследвания става ясно, че л карнитин в дози от около 3-4 грама дневно оказват положително влияние върху концентрацията при деца със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Ролята на тази жизненонеобходима аминокиселина тепърва предстои да бъде научно доказвана, но направените до момента изследвания говорят за значително подобрение на състоянието при около 20 - 65% от участниците в проучването.

Понижаване на високото кръвно налягане

Хипертонията, предизвикана от исхемична болест на сърцето засяга все по-голям процент хора в световен мащаб, като броят на младите хора, страдащи от това състояние постоянно се увеличава. Клинично проведени тестове показват значително подобрение при страдащи от хипертония, на които е проведен курс на лечение, включващ ацетил L-карнитин в комбинация с алфалипоева киселина. Резултатите, особено при по-млади пациенти са доста обнадеждаващи.

Странични действия и противопоказания

Л-карнитин е напълно безопасен и дори при прием на особено високи дози е трудно да се регистрират сериозни странични ефекти. Като най-често срещано състояние при прием на л-картинин в големи количества е появата на силна миризма на риба в дъха, потта и урината. Това се дължи на повишаване нивата на триметиламин при метаболизиране на аминокиселината и изхвърлянето ѝ от тялото. Карнитиновите добавки са абсолютно противопоказни единствено при хора с тироиден синдром на Хашимото, тъй като затрудняват навлизането на тироидни хормони в клетъчните ядра.