Формули за мъже — 4+ Nutrition

Формули за мъже


Когато става дума за понижаване на теглото и изгаряне на телесните мазнини, има огромно значение полът на спортиста. Както знаем физиологията при двата пола е напълно различна, като това е валидно и за метаболизма, от който зависи усвояването на хранителните вещества и това, дали дадена група храни ще послужи за енергия или ще се натрупа под формата на мастни депа в различни части на тялото.

4+ Nutrition създаде специална група продукти, представляващи отлични формули за мъже, целящи да подпомогнат мъжете атлети по време на изчистващите фази. За мъжете бодибилдъри е особено важно да елиминират телесните мазнини, с цел по-добрата дефиниция на мускулатурата. Мастните натрупвания често пречат да се придобие релефна и чиста мускулна маса.

С какво добавките от тази категория са полезни за мъжете?

Активно спортуващите мъже имат нужда да изчистят натрупаните мазнини, като това трябва да стане по начин, който няма да се отрази негативно на техния тренировъчен режим. Бедната на мазнини и въглехидрати диета често е причина за понижен жизнен тонус, което пък води до невъзможност да се проведе една продължителна и интензивна тренировка.

Отличните формули за мъже на 4+ Nutrition са полезни с това, че въздействат на липидния метаболизъм. Те са разработени на базата на Карнитин, който е особено ценен в спортните среди, поради способността си да транспортира мастните киселини от цитоплазмата към клетъчните митохондрии, където биват преобразувани в чиста енергия. По този начин натрупаните телесни мазнини биват използвани като гориво за тялото и се елиминират, като осигурят нужната за тренировките доза енергия.

Много важно качество на специално разработените формули за мъже е способността им да въздействат пряко на метаболизма, като помагат да се избегне натрупването на нови мастни депа при повишен въглехидратен и мазнинен прием. Добавките от тази група съдържат едно много мощно за спортистите оръжие – кофеина. Той въздейства на централната нервна система, като повишава умствената концентрация и увеличава издръжливостта по време на интензивни тренировки с големи тежести.

В продуктите от тази група се залага и на друг много важен за спортиста компонент – маслините. Тяхната активна съставка е най-богатият източник на полифеноли в природата, които са особено нужни на хората, подложени на тежко физическо натоварване, тъй като предпазват от неприятните въздействия на свободните радикали. Маслиновият екстракт на Olivo Plus предотвратява травми и възпаления, като същевременно се грижи за доброто състояние на кожата.

Отличните формули за мъже на 4+ Nutrition се предлагат в различни форми – капсули и готови за консумация напитки. Ефектът от тяхната употреба е сигурен и бърз и не води до неприятни странични ефекти.