Следтренировъчни формули — 4+ Nutrition

Следтренировъчни формули


Всеки запален спортист и особено бодибилдър, който иска да извлече максимум ползи от тренировките трябва да приема специални хранителни добавки, познати в спортните среди като следтренировъчни формули. С приема на подходящите суплементи се използва, така нареченият анаболен прозорец, който дава възможност за добър мускулен растеж и възстановяване.

След тежки тренировки, на каквито спортистите се подлагат ежедневно тялото е достигнало своята най-ниска степен на активност – всички важни микро и макро нутриенти са изчерпани, мускулите са изтощени, а хормоните са във върховата си активност. Ако точно в този период не се приеме подходящата комбинация от активни вещества, се допуска задействането на катаболните процеси, които водят до разграждане на мускулната тъкан и повишаване на физическата умора.

Кои са добавките, от които тялото се нуждае след тренировка?

Добавките, познати като следтренировъчни формули представляват перфектно комбинирана бленда, включваща най-важните за спортиста суплементи – протеин, въглехидрати, аминокиселини с разклонена верига, креатин, глутамин, електролитен комплекс и комплексни аминокиселини. Част от добавките от тази група представляват микс от всички тези важни компоненти, а други са представени самостоятелно. Това дава по-добра възможност на спортистите да отговорят на индивидуалните нужди на своето тяло.

Протеинът е вероятно най-важният фактор за възстановяване на мускулите след тежка тренировка. Той има пряко участие в растежа и поддръжката на мускулната тъкан, като след тренировка е особено необходим бърз яйчен или суроватъчен протеин, който да достави моментално необходимите аминокиселини, за да започне бърз протеинов синтез в тялото, а съответно и изграждане на нова мускулна маса.

Въглехидратите, представени под формата на въглехидратна матрица в категория следтренировъчни формули имат за цел да възстановят изчерпания по време на тренировката гликоген. Когато се пропусне доставянето на захари, тялото посяга към собствените гликогенови запаси, а това води до забавяне на възстановителния процес и разграждане на мускулната тъкан.

Аминокиселините с разклонена верига - BCAA са друга, много важна част от следтренировъчния режим на спортуващите. Така необходимите за мускулния растеж Левцин, Изолевцин и Валин подпомагат усвояването на протеина и стимулират протеиновия синтез в мускулните клетки, като същевременно потискат продукцията на Кортизол, който  е най-силно проявяващият се катаболен хормон.

Всички добавки от категория следтренировъчни формули на 4+ Nutrition се характеризират с изключителна чистота на основните съставки и прецизно дозирани компоненти. Те са нужни както за бързото възстановяване на тялото от тежкото натоварване, така и мускулния растеж, който в спортове като бодибилдинга е основна цел на повечето състезатели.

Продуктите са разработени в удобна за употреба форма – напитки, таблетки и фина пудра с висока водоразтворимост. Всеки от тях гарантира бързо и продължително действие по време на анаболния следтренировъчен прозорец.