Казеин протеин на топ цена — 4+ Nutrition

Казеин


Като лидер в производството на спортни хранителни добавки, 4+ Nutrition отделя специално внимание на продуктите, разработени на базата на казеин. Те са част от добавките, притежаващи отличен аминокиселинен профил, без които бодибилдърите не биха могли да постигнат завидни резултати. Голяма част от тежкоатлетите избират да използват именно казеин протеин, поради неговата бавна абсорбация и продължително освобождаващо действие.

Висококачественият казеин на топ цена, който 4+ Nutrition предлага се оказва не само изключително ефективен, но и много по-изгоден, поради удълженото си действие. Така чрез еднократен или двукратен прием, вие ще осигурите постоянни нива на протеин в кръвния поток, без да се налага да вземате допълнителни дози преди и след тренировките.

Казеин - какво представлява и защо е нужен на спортистите?

Казеинът представлява млечен протеин, който единствен в природата, притежава хранителни, а не структурни и метаболитни свойства. В суровото мляко той е наличен под формата на мицели, откъдето идва и наименованието на една от неговите разновидности – мицеларен казеин. Тази форма на протеин има едно огромно предимство – коагулира (придобива гелообразна структура) под въздействие на сирищните ензими, което води до забавената му абсорбация в кръвния поток.

Основно предимство на мицеларния казеин, освен отличната му цена при добавките на 4+ Nutrition е безупречният му аминокиселинен профил и специално пептидно съдържание. Поради коагулацията, аминокиселините се освобождават бавно и непрекъснато – процес, протичащ в продължение на няколко часа. Тази характеристика е особено важна за поддържане на анаболните и анти-катаболните състояния в мускулната тъкан.

Мицеларният казеин има също пряко отношение към протеиновия синтез в организма. Макар че не е способен да ограничи белтъчния катаболизъм, той осигурява постоянни нива в организма чрез бавното си и непрекъснато освобождаване, което до голяма степен компенсира загубите, възникнали след тежкото физическо натоварване.

Всеки източник на протеин е безценен за активните спортисти и особено за тези, практикуващи дисциплини, в които мускулният растеж е основна цел и важна част от спортните резултати. Днес на пазара на фитнес добавки се предлагат две основни форми на казеин – калциев и мицеларен. В продукти като Micellar+ се съдържа основно мицеларната форма на този вид протеин, колоидната форма на който се среща в природата.

Както всяка група хранителни добавки и тези, включени в тази категория се отличават от всичко предлагано до момента на пазара. Те са уникални по своя състав и разработени по иновативна формула, която повишава многократно тяхната чистота и следователно - пълна безопасност. Доверявайки се на 4+ Nutrition, атлетите получават достъпни продукти с изключително високо качество и в най-лесно усвоима форма. За хората, търсещи качество, 4+ е единственото вярно решение.

Кога приемът на казеин е наложителен?

Болшинството бодибилдъри предпочитат суроватъчния, вместо казеин протеин, поради по-бързата доставка на важни за мускулния растеж аминокиселини. Когато разглеждаме протеина като средство за стимулиране на мускулния растеж, определено пудрите, базирани на суроватка имат по-добри свойства и доказана ефективност.

Това обаче съвсем не прави качественият протеин казеин напълно ненужен. Макар и с по-слабо въздействие върху протеиновия синтез в тялото, той има своите безспорни качества, които в никакъв случай не бива да подценяваме. На първо място добавките с казеин се използват когато е нужна дългосрочна доставка на белтъчини и съставящите ги комплексни и BCAA аминокиселини.

Казаеинът, под формата на хранителна добавка има по-скоро поддържащи, отколкото изграждащи мускулите свойства, което съвсем не е нещо, към което трябва да подхождаме с пренебрежение. Приемът на казеинов суплемент става наложителен при бедна на протеин диета и при невъзможност да се храним достатъчно често. Запалените атлети знаят, че за качествен мускулен растеж е важно да се приемат високобелтъчни храни на всеки 2-3 часа. За натоварените хора, такъв хранителен режим е невъзможен.

В нетренировъчни дни мускулите не са изложени на риск от висок разход на мускулен протеин, но това съвсем не значи, че те нямат нужда от допълнителни дози незаменими аминокиселини. Ако целим да постигнем завиден мускулен прираст е изключително важно да храним правилно мускулните клетки и то ежедневно. Суроватъчният протеин е най-доброто решение за бърза доставка непосредствено след тренировка, но как да запазим и умножим постигнатите резултати през останалото време? С прием на казеин, разбира се.

Кога и колко казеинов протеин да приемаме?

Ако вече сте напълно убедени в полезните свойства на нашия казеин на изгодна цена, то вероятно се питате кога и как да го приемам? Приемът на казеинов суплемент, както вече уточнихме трябва да става в периодите, когато е невъзможно да осигурим друг източник на белтък за гладните си мускули. Ако ви предстои натоварващ ден и не сте убедени, че ще можете да приемете често високобелтъчна храна е добре да приемете казеиновия шейк сутринта непосредствено след закуска. Този прием ви осигурява нужната доза аминокиселини през следващите 5-6 часа.

Можете да приемате казеинов шейк и през деня, като заместите с него някое от дневните хранения. Казеинът е приет за ‘’нощен’’ протеин в средите на бодибилдинга, защото повечето атлети го приемат винаги преди сън, за да си осигурят дългосрочна доставка на хранителни вещества в периода, когато клетките се обновяват. Добре да има интервал между вечерята и приема на добавката в рамките на поне 2-3 часа.

Дневната доза при мицеларния казеин се формира индивидуално, спрямо нуждите и целите на всеки отделен спортист. Като производител, 4+ Nutrition е избрал 30 грама суха субстанция като най-удачно количество за една доза. Казаеинът на италианската компания е с много висока бионаличност и хранителна стойност – в 2 грама продукт се съдържат цели 84% протеин.

Чистотата на казеиновите суплементи на 4+ е напълно гарантирана. В добавките количеството на мазнините и въглехидратите е минимално, но за сметка на това с всяка доза получавате и важни за усвояване на протеина витамини от група В, като най-широко застъпените са В6, В1 и В2, които оказват благоприятно влияние върху състоянието на цялото тяло.