Яйчен протеин на топ цена — 4+ Nutrition

Яйчен протеин


4+ Nutrition е водеща марка хранителни добавки за спортисти, дължаща лидерското си място на широката гама продукти, създадени, за да се покрият нуждите на всички атлети, независимо от техните предпочитания към определени хранителни групи или непоносимост към дадена група храни. Много от активните спортисти залагат на чист яйчен протеин като източник на белтъчини, необходими за постигането на бърз мускулен растеж.

Това, което прави продуктите от тази категория толкова специални е иновативната формула, по която са създадени. Това, с което италианската марка е позната по света е, че тя държи еднакво както на чистотата и високото качество на използваните суровини, така и на процесите, при които те придобиват форма на хранителни добавки.

Защо яйчен протеин?

Голяма част от бодибилдърите следват специфичен диетичен режим, който изключва напълно млечните храни, като източник на протеини. За други е проблем лактозата, която има добре познати качества на алерген. Млечният протеин, като цяло се усвоява по-бавно в храносмилателния тракт и при специфичен ензимен недостиг в организма, може да се стигне до ферментационни процеси, които водят до подуване на корема, тежест и газове.

Една от алтернативите на млечния протеин е растителният, който обаче има по-кратко действие от животинския белтък. Яйчният албумин има по-добър аминокиселинен профил, тъй като за него е характерен отличният баланс между отделните незаменими аминокиселини. По-бавното усвояване на яйчен протеин, в сравнение с растителния създава продължително усещане за ситост, което спестява нуждата от допълнителен прием на въглехидрати, като източник на енергия. Тази форма е особено подходяща при режими, целящи редукция или запазване на теглото.

Много често при интензивни тренировки настъпва хипогликемия, което налага незабавен прием на въглехидрати. За да се избегне този момент, 4+ Nutrition разработи и продукти на база яйчен протеин, в които присъстват и отлични източници на въглехидрати като овесените ядки, които имат отлична енергийна и хранителна стойност и в същото време подпомагат работата на стомаха.

Избирайки един такъв протеинов суплемент, спортистите си осигуряват продължително освобождаване на незаменими аминокиселини, което позволява да се поддържат постоянни нива в кръвния поток. По този начин се помага на организма да се подготви за интензивното натоварване и да се възстанови по-бързо след края на тренировките.

Всички хранителни добавки на база яйчен протеин с марка 4+ Nutrition са с отлична прахообразна структура и незабавна водоразтворимост. Иновативната им формула се допълва от най-важните витамини, необходими за поддържане на добро здраве, както и от приятни вкусове, които превръщат всяка спортна добавка от тази категория в приятна протеинова напитка със свеж плодов или шоколадов вкус.

Особености на яйчния протеин

Ако се колебаете дали да използвате яйчен протеин за изграждане на обемна и релефна мускулатура е важно да знаете, че яйчният белтък е един универсален източник на протеин, без непоносимост при повечето хора. Ако суроватъчните пудри и протеините с произход месо не ви допадат по една или друга причина, а растителните източници не удовлетворяват вашите нужди, то протеиновите пудри с произход яйца на 4+ Nutrition се явяват едно много удачно решение.

Ако натовареният ви график не ви позволява да се храните често и да приемате високобелтъчна храна, протеиновите шейкове могат спокойно да заместят едно и дори две дневни хранения. В тази категория ще откриете богат избор от яйчни протеини с различни свойства, количество и цени. Общото между всички тях е високата хранителна стойност, пълноценен аминопрофил, отлична разтворимост и приятен вкус.

Характерно за яйчния протеин е бавното му усвояване. Като такъв, той се нарежда на второ място след казеина, поради което често се използва като заместител на някое от дневните хранения. Много билдъри го приемат и вечер преди сън. 4+ Nutrition определя като удачен сутрешният и следобеден прием както и вечер преди лягане, ако последното хранене е било 2-3 часа по-рано.

Бавното му освобождаване осигурява продължителна доставка на белтъчини и аминокиселини към мускулните клетки. Както знаем по време на сън е най-интензивно клетъчното делене, а това означава и деленето на мускулните клетки. При добра доставка на градивни компоненти, мускулите могат да нараснат значително, защото с поддържане на постоянно високи белтъчни нива се увеличава и протеиновия синтез в организма.

Висок аминокиселинен профил

С една доза яйчен протеин получавате всички необходими на тялото аминокиселини – есенциални и заменими. Яйцата са с естествено висок аминокиселинен профил с много високо съдържание на разклонено верижните аминокиселини левцин, изолевцин и валин. Те са перфектният избор за покачване на мускулна маса и по-бързо следтренировъчно възстановяване.

В състава на качествения яйчен протеин присъстват незаменимите аминокиселини: Лизин, Метионин, Треонин, Фенилаланин и хистидин. Сред заменимите можем да срещнем: Аланин, Аргинин, Глицин, Пролин, Серин, Аспарагинова киселина и Глутаминова киселина. Към тях можем да добавим и важните за здравето на костите и тъканите калций и натрий с високо процентно съотношение в една доза.

Кога и как да го приемаме?

Предвид по-бавното му усвояване и постъпване, яйчният протеин не може да замести напълно суроватъчните пудри преди и след тренировка, тъй като те имат свойството да постъпват много по-бързо в мускулните клетки. С прием на яйчен протеин се цели поддържане на постоянно високи нива на белтък в кръвния поток, поради което е препоръчително той да се приема в интервалите, в които действието на суроватъчния протеин е отминало.

Въпреки изтъкнатите дотук доводи, много спортисти приемат яйчен протеин три пъти дневно в схема: преди и след тренировка и вечер преди лягане. Препоръчителната доза при продуктите на 4+ Nutrition e 30 гр за един прием, като сухата субстанция може да се смеси с вода, нискомаслено мляко и прясно изцеден плодов сок по избор.

Протеиновите пудри на италианската марка са с отлична водоразтворимост и с много добър вкус и аромат. В техния състав липсват всякакви химични подобрители и овкусители, както и консерванти и рафинирана захар.