Соев протеин на топ цена — 4+ Nutrition

Соев протеин


4+ Nutrition е марка хранителни добавки, които спортистите и най-вече бодибилдърите познават и обичат. Лидерското място на пазара на спортни добавки, което италианската марка заема се дължи изцяло на богатата гама протеинови продукти,заемащи важна роля в режима на атлетите.  4+ Nutrition предлага висококачествен соев протеин на топ цена, с което печели активните спортисти, нуждаещи се от допълнителен прием на важни нутриенти.

Особеното при специално разработения соев протеин изолат е ниското ниво на холестерол и наситени мазнини. Това го прави перфектен помощник на спортистите, желаещи да поддържат оптимално телесно тегло. Той е и най-полезен за сърдечно-съдовата система, както и за репродуктивната система на жените-атлетки. Протеините вземат пряко участие в поддържането на оптимална костна плътност, а това показва, колко са важни добавките от този тип за спортуващите хора, подложени на тежки и продължителни тренировки.

Защо соев протеин

Предлагайки перфектно разработен соев протеин, 4+ Nutriton показва грижата си за тези, които по една или друга причина не могат да приемат белтъчини от животински произход. За веганите и спортистите с непоносимост към лактоза, тази белтъчна формула е най-доброто решение да повишат и поддържат мускулната си тъкан.

Различното при белтъчините с произход соя е високата чистота на вложените суровини. Както знаем соята е една от културите, които най-често се добиват по методите на генетичната модификация, а това е фактор, към който обществото продължава да бъде скептично - и вероятно с основание.

4+ Nutrition предлага не просто соев протеин на изгодна цена, а продукт, добит от 100% екологично чисто суровини. Методите на обработка на суровия материал позволяват да се запазят в пълна степен най-важните хранителни компоненти, необходими за здравето и отличната спортна форма на атлетите.

Специално за жените атлетки, включеният в категорията соев протеин има две много важни действия – от една страна той се грижи за поддържането на мускулната тъкан, а друга спомага за преобразуване на телесните мазнини в енергия. Продуктите на база соя са особено подходящи за предтренировъчния цикъл, тъй като помагат на тялото да издържи продължителните натоварващи тренировки.

С какво са уникални соевите протеинови добавки на 4+ Nutrition?

Освен с високото си съдържание на есенциални аминокиселини (BCAA), добавките, в този раздел са разработени така, че да бъдат максимално полезни за здравето на бодибилдърите. Добавените към чистия соев протеин изолат витамини от група В се грижат за добрия енергиен метаболизъм, докато в същото време, незаменимият витамин С се бори с оскидативния стрес, възникнал под въздействие на свободните радикали. Растителните екстракти, използвани като суровини са с доказана чистота и високо съдържание на полезни компоненти. Това е особено важно за хората на професионалния спорт, поради което добавките на 4+ са винаги верният избор.

Какви ползи можем да извлечем с приема на соев протеин?

Причините да изберем качествения соев протеин, предлаган от 4+ Nutrition на изгодна цена са много. Той е не просто удачен заместител на протеините с животински произход, а притежава индивидуални характеристики, от които другите форми на белтък са напълно лишени. Протеинът, добит от соя е с много ниско съдържание на мазнини, което е причината все повече жени и мъже да започнат да приемат соев протеин за отслабване.

Време е да разгледаме в детайли свойствата на соевия протеин и да отхвърлим някои широко разпространени заблуди относно неговото въздействие върху човешкото тяло. Разбира се, поднесената тук информация се отнася само за чистите суплементи, каквито са продуктите на 4+ Nutrition. Ние не можем да ви гарантираме, че ще постигнете същите резултати с добавките на други производители, особено ако са с ниска бионаличност на белтъчини и с добавени вредни за здравето съставки.

Богат източник на аминокиселини и фибри

Соята е богат източник на протеин, в който се съдържат всички 8 незаменими аминокиселини. Пълният аминокиселинен профил се съдържа в много малко растителни култури, но при соята ситуацията е напълно различна. Тази проста бобова култура съдържа оптималното количество разклонено верижни аминокиселини BCAA, които са и най-важни за изграждането на плътна и релефна мускулатура.

Освен на есенциални аминокиселини, соята е изключително богата на фибри, необходими за добрата функция на храносмилателната система. В качествените соеви протеини се съдържат също голяма част от най-важните за здравето витамини и минерали, сред които витамините от група В, а също и желязо, калций и цинк. В-комплекс витамините имат пряко отношение към мускулната тъкан, подпомагайки усвояването на протеина. Витамин В6 е познат със свойството си да понижава признаците на умора, както и да подпомага азотния пренос до клетките.

Понижава нивото на лошия холестерол

Качественият соев протеин е не само изключително беден на холестерол, но самият той се грижи за понижаване нивата на LDL холестерола, като възпрепятства неговото усвояване в организма. Той не само помага за поддържането на нормално телесно тегло, но също така се грижи за здравето на сърцето и работата на сърдечно-съдовата система. Соята стимулира функцията на имунната система и предпазва от тежки хронични и злокачествени заболявания.

Безспорен лидер в грижата за женското здраве

4+ Nutrition не случайно разработи собствен соев протеин изолат за жени, който да задоволи дневните нужди от белтъчини на спортуващите дами. Соевите добавки не само подпомагат изгарянето на телесните мазнини, но и се грижат за хормоналния баланс в женското тяло. Соята е богат източник на растителни изофлавоноиди с естроген подобна функция в женския организъм. Соевите изофлавони влияят на естрогенните рецептори в женското тяло, контролирайки единствено на действието на наличния естроген, но без да повишават неговото количество.

Соевият протеин не предизвиква гинекомастия при мъжете

Тук е моментът да разбием един широко разпространен мит, свързан със соевите протеини. Както току що уточнихме, съдържащите се в соята изофлавони могат да понижат или повишат действието на женския хормон, но не и да стимулират допълнителната му продукция в тялото.

Много мъже отказват да приемат соев протеин, поради страх от появата на свързаните с увеличаването на женския хормон неприятни ефекти, като водна задръжка и уголемяване на гърдите. Това схващане не е подкрепено с никакви научни доказателства и противоречи напълно на фактите. Соята намалява риска от рак на гърдата и простатата и спокойно може да задоволи нуждите от от протеин, замествайки едно-две дневни хранения.