Растителен протеин на топ цена — 4+ Nutrition

Вегетариански протеин


Голяма част от активните спортисти са вегани и вегетарианци, а при част от тях спортният режим налага изключване на всички белтъчини с животински произход. Лактозната нетолерантност е проблем, за който се заговори сериозно в последните години и който е причина за сериозен недостиг на белтъчини в човешкия организъм

4+ Nutrition е сред водещите производители на спортни хранителни добавки, защото знае как да задоволи нуждите на всички групи потребители. Предлагайки растителен протеин, италианската компания запълва една сериозна ниша, която има своя не малък и постоянно нарастващ контингент от потребители.

Защо растителен, а не животински протеин?

Както вече споменахме, за една сериозна група спортисти, белтъчините с животински произход не са адекватната опция. Макар и с по-сериозна хранителна стойност, белтъкът с източник мляко и яйца е неподходящ за веганите-атлети, а те също, както останалите спортисти се нуждаят от допълнителен прием на протеини.

Особеното при специално разработения от италианската марка растителен протеин е източника на белтък, на който компанията е решила да заложи. При създаването на този тип продукти са използвани растителни източници на белтъчини като ориз и грах, които са малко познат на повечето хора доставчик именно на протеин. Продуктите от този раздел представляват чист изолатен протеин с висока хранителна стойност и отличен биохимичен състав.

Интересното при протеиновите добавки на растителна основа е именно изборът на грах, който както повечето бобови култури е с натурално високо съдържание на белтъчини, отговарящо на до 25% суха субстанция, което е количество, напълно задоволяващо дневните нужди на дори най-натоварените атлети. Друго предимство на белтъчините, съдържащи се в граха е по-лесната им усвояемост в стомашно-чревния тракт. Граховият белтък съдържа по-голямо количество незаменими аминокиселини, които са особено необходими при натоварения спортен режим и най-вече преди и след тежки тренировки.

Различното при този тип вегетариански протеин е перфектната комбинация от есенциални аминокиселини, съдържащи се в него. Той предлага най-важните за спортистите - лизин, аргинин и глутамин, комбинирани с 3 основни аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Добрите спортни резултати зависят много от допълнителния прием на протеинови добавки, ето защо растителните белтъчини от тази категория дават равен старт на всички атлети, независимо от хранителните им навици и предпочитанията към дадена хранителна група.

Технологията, по която е разработен висококачественият растителен протеин на 4 + Nutrition е причина за неговия огромен успех сред потребителите. При създаването на растителните добавки се залага както на иновативните технологични процеси, така и на отличното качество и чистота на суровините. Така например, оризовият протеин се извлича от покълнали цели зърна кафяв ориз, като процесът представлява мокро смилане на суровите оризови зърна с максимално запазване на важните за перисталтиката фибри, благодарение на които се предотвратява усещането за подуване и тежест.

Особено подходящ за жени

Нашите растителни протеини са особено подходящи за жени, най-вече за тези, които спортуват редовно и усилено или са подложени на голям физически и психически стрес. Протеинът, като основен източник на най-важните – незаменимите аминокиселини е способен да подобри общото здравословно състояние, като същевременно се погрижи за здравето на костите, кожата и женската ендокринна система.

Дамите, които са изключили животинските продукти от своето меню страдат от недостиг на белтъчини, особено ако спортуват усилено и редовно. Нашият растителен протеин ще ви помогне да оформите  силно и напълно лишено от мазнини тяло, защото, както вероятно знаете протеинът има свойството да подпомага изгарянето на мазнините.

Вегетарианският протеин с марка 4+ Nutrition е с много приятен вкус и висока разтворимост. При създаването му са използвани няколко източника на белтъчини, което увеличава значително биологичната му стойност. С една доза от чудесните ни растителни протеини, вие получавате голяма част от количеството белтък, необходимо за деня. По този начин ще компенсирате липсите, ако следвате хранителен режим, който не е достатъчно богат на протеин.

С всяка доза от нашите веган-протеини, вие получавате също оптималната доза витамини, минерали и баластни вещества, нужни за доброто състояние на стомаха и червата. Състоянието на храносмилателната система оказва огромно влияние върху усвояването на белтъчините. Ето защо в растителните формули сме включили достатъчно влакнини, които да помогнат за пълноценното усвояване на всяка доза протеин.

Веган протеините с марка 4+ Nutrition са най-доброто средство за възстановяване запасите от белтък след интензивна тренировка. Предвид свойството на протеина да дава допълнителна енергия и да повишава издръжливостта, те могат да се приемат и преди всяка тренировъчна сесия, както и да заместят едно дневно хранене в нетренировъчни дни.

Приготвят се изключително лесно и бързо и могат да се консумират в комбинация с неподсладени соеви, бадемови или оризови млека. Качественият растителен протеин, който ви предлагаме съдържа минимално количество въглехидрати. Използвани са изцяло натурални подсладители, като тяхната концентрация няма да повлияе негативно на диетичния ви режим, в случай, че следвате такъв. Въглехидратите подпомагат усвояването на протеина и играят важна роля за бързото възстановяване на тялото след спорт.

Защо растителният ни протеин е по-изгоден от много други продукти?

Ако при избора на веган-протеин се ръководите изцяло от цената, то трябва да знаете, че изгоден е не този продукт, който струва най-малко, а този, който покрива напълно нуждите ви за един по-дълъг период от време. Нашите растителни протеини са с много висока бионаличност, а това означава, че с една доза получавате много повече белтъчини, отколкото повечето евтини добавки могат да предложат.

Допълнителен аргумент в защита на изгодната цена е наличието на голяма група важни за здравето микро и макро нутриенти. 4+ Nutrition е добавил във всяка формула безценни за доброто състояние на тялото витамини, минерали и фибри, което ви спестява нуждата да ги купувате отделно. В растителния ни протеин са добавени витамините: С, В6 и В12, както и фолиева киселина, пантотенова киселина и минералите: магнезий, цинк и желязо.

Една опаковка от нашия веган протеин съдържа цели 66 дози, което ще покрие нуждите ви за месеца или дори за два месеца, в случай, че приемате само една дневна доза от добавката. 4+ Nutrition държи изключително много на чистотата на суровините, които използва при създаване на своите хранителни добавки, което ви гарантира пълна липса на вредни за здравето химически вещества, в това число и на пестициди.