Суроватъчен протеин концентрат на топ цена — 4+ Nutrition

Суроватъчен концентрат


Протеиновите добавки са едни от най-важните компоненти в спортния режим на атлетите, а в силови дисциплини като бодибилдинга, те са абсолютно задължителни. Като водещ производител на спортни хранителни добавки, 4+ Nutrition отдели специално място на протеиновите суплелементи, предлагайки богата гама от разновидности, с различен химичен състав и специфични характеристики.

Като важен източник на белтъчини се явява небезизвестният суроватъчен концентрат, на който е посветена специална категория. Суроватъчният протеин във всичките му форми, особено като изолат и концентрат е сред най-мощните средства за постигане на солиден мускулен растеж и поддържане на мускулен тонус. Продуктите от този тип покриват перфектно нуждите на атлетите, желаещи да добият завидна маса и сила, като в същото време са разработени под формата на лека и приятна на вкус протеинова напитка.

Кои са предимствата на суроватъчния протеин концентрат?

Под формата на суроватъчен концентрат са представени продукти като Whey+, чието основно предназначение е да подпомогне растежа на мускулната тъкан. Съчетани с интензивни тренировки и оптимален хранителен режим, този вид добавки са отлично средство за стимулиране на протеиновия синтез в мускулната тъкан, като същевременно имат важна роля за подобряване на енергийния метаболизъм. Ако сте от спортистите, които търсят начин да постигнат бързи и дълготрайни резултати, то суроватъчния протеин е най-доброто решение.

Различното при протеиновия концентрат е неговото бързо е неговото бързо усвояване. Специално разработената му формула го прави лесно разтворим и лек за абсорбация в стомашно-чревния тракт. Особеното при протеиновите добавки на база мляко е сложното им разграждане и продължителен престой в тънките черва, което води до неприятни състояния, като подуване и тежест в стомаха. За щастие, при суроватъчния протеин концентрат на 4+ Nutrition това състояние е напълно предотвратено.

Сред плюсовете, които не можем да не споменем е и отличният аминокиселинен профил на добавките, базирани на суроватъчен протеин. В тях се съдържат най-важните за спортистите незаменими аминокиселини, като Левцин, Изолевцин и Валин, които имат изключително бързо усвояване след прием на добавката. Този тип препарати са особено подходяща възстановяваща формула, ако се приемат непосредствено след тренировка. Тяхното антикатаболно действие ги прави отличен поддръжник на мускулния тонус.

Сред протеиновите източници, мощният суроватъчен концентрат се нарежда в челните редици на добавките с идеална хранителна стойност. Високата бионаличност на белтък и незаменими аминокиселини с разклонена верига (около 14г на 100г продукт) дава възможност да се осигурят оптимални и постоянни стойности в кръвния поток, при това с много бързо освобождаване.

Спортните добавки от този тип се предлагат под много форми, но 4+ Nutrition избра да предложи своя суроватъчен протеин концентрат под формата на мека кремообразна напитка с уникален шоколадов вкус и обогатен с най-важните витамини от група В.