Суроватъчен протеин изолат на топ цена — 4+ Nutrition

Суроватъчен изолат


За да отговори на нуждите на голяма група спортисти, 4+ Nutrition отдели специално внимание на продуктите, базирани на суроватъчен изолат. Те са част от протеиновите суплементи, като в този случай имаме суроватъчен протеин с ниска калорийна стойност, отлична разтворимост и превъзходни вкусови качества. Предназначението на добавките от този тип е да осигурят допълнителен прилив на енергия, без да водят до натрупване на излишни телесни мазнини.

За кого е подходящ суроватъчния протеин изолат?

Добавките с основен компонент суроватъчен протеин изолат са подходящи за всички активни спортисти, които искат да имат бърз и пълноценен източник на белтъчини. Както знаем, протеинът е сред най-важните хранителни вещества в режима на бодибилдърите, тъй като взема пряко участие в синтеза на мускулна тъкан. Той има две много важни действия – от една страна стимулира собствения белтъчен синтез и деленето на клетките, което води до прираст на мускулната маса, а от друга подпомага изгарянето на мазнините, като ги преобразува в чиста енергия.

Добавки като Iso + са подходящи както за мъжете атлети, така и за всички спортуващи жени, които искат да постигнат перфектен баланс в спортния си режим, съчетавайки интензивни силови тренировки и добре формулиран хранителен прием. Особено важно е, че в добавките от този тип липсва лактоза, която е сериозен проблем за голяма част от хората по света. Лактозната непоносимост сред спортистите е сред причините да бъде специално създадена подобна серия продукти.

С какво е различен Суроватъчният изолат от останалите протеинови добавки?

Особеното при чистия суроватъчен протеин изолат на 4+ Nutrition е методът, по който е създаден. Той е произведен по технология на ултра и микро филтриране чрез кръстосан поток, поради което този протеин е лесно смилаем и изключително бързо разтворим. Неговата биологична стойност е натурално много висока, благодарение на отличния избор на суровини, с което италианската компания се отличава от повечето производители на спортни хранителни добавки.

Друга съществена разлика е специалната прахообразна формула на протеина, който в тази категория е под формата на суроватъчен изолат. Именно тя е причина за неговата лесна и пълна разтворимост, позволяваща добавката да се превърне в приятна и лека напитка с консистенция на млечен шейк с ободряващ какаов вкус и аромат.

За атлетите, желаещи да поддържат оптимално тегло е голям плюс, че продуктите от тази категория спадат към нисковъглехидратния изолатен протеин, който дава възможност за добър мускулен растеж, не по-малко от всички останали протеинови добавки. Много важно предимство, на което атлети, намиращи се в режим за редукция на тегло могат да разчитат са добавените в продуктите от серията витамини. Те имат за цел да повишат защитните сили на организма и да пазят от инфекции и негативни ефекти, дължащи се на тежкия физически стрес, какъвто са силовите тренировки.

Кога приемът на суроватъчен протеин изолат е вярното решение?

На този въпрос може да се даде еднозначен и категоричен отговор – винаги. С каквато и цел да се насочите към нашия първокачествен суроватъчен протеин на изгодна цена и с отлични характеристики, винаги ще получите максимално удовлетворение. Изолатният суроватъчен протеин е с много висока бионаличност, като в само 2 гр се съдържат около 90% белтъчини.

Към прием на суроватъчен протеин изолат можете да се насочите, когато:

Искате бързо възстановяване и мускулен растеж

4+ Nutrition е разработил специална гама суроватъчен протеин на достъпни цени, получен чрез изолиране на съдържащите се в суроватката млечна захар (лактоза) и животински мазнини. Изолатните форми на суроватъчните протеини се усвояват максимално бързо дори при хора с храносмилателни проблеми. Това означава бързо разграждане на белтъчините до отделни групи аминокиселини, сред които най-важни за мускулния растеж и възстановяване са верижно разклонените BCAA.

Целта е изчистване на телесните мазнини

Не само жените, но и много мъже прибягват до приема на изолатен суроватъчен протеин за отслабване. Протеините имат свойството да подпомагат метаболизма на мазнини, стимулирайки тялото да ги използва като източник на енергия. По този начин с всеки прием на протеинов шейк, вие си осигурявате нужната сила за изпълнение на тежката тренировка и в същото време премахвате мастните натрупвания не само в проблемните зони, но и в скелетната мускулатура. Билдърите, търсещи качествен протеин за релеф винаги избират изолатния суроватъчен протеин.

Другите форми на протеин не са подходящи за вас

Въпреки че въглехидратите са изключително необходими като източник на енергия, а и за самото усвояване на протеина в мускулните клетки, в някои случаи тяхното наличие е напълно нежелано. Спортистите, предразположени към диабет избират изолатния протеин. В техния случай той е най-добрият суроватъчен протеин, който могат да използват, без това да се отрази на инсулиновите нива в организма.

Протеиновите пудри с по-висок процент мазнини са добри гейнъри, но в някои случай могат да повишат и нивата на лошия холестерол. Спортистите, които страдат от сърдечно-съдови проблеми е добре да се насочат към нашия изолатен протеин от суроватка, защото той се грижи не само за бързото възстановяване и нарастването на мускулната тъкан, но и за намаляване на плаката в кръвоносните съдове. По този начин се подобрява и преноса на аминокиселини и азот към мускулните клетки.

Кога и как да го приемаме?

Като най-бърз доставчик на белтъчини, суроватъчният протеин се приема преди и след тренировка. Предварителният прием има за цел да повиши силата и издръжливостта, необходими за правилно изпълнение на упражненията с тежести и да намали загубите по време на натоварването. Следтренировъчният протеинов шейк е задължителен, защото с него се ускорява възстановяването и се предотвратяват катаболните процеси.

Суроватъчен протеин изолат можете да приемате сутрин и в тренировъчни дни, като дозата обикновено се определя спрямо нуждите на отделния индивид и търсения от него ефект – мускулен растеж, възстановяване, понижаване на теглото и т.н. 4+ Nutrition препоръчва да използвате 30 гр суха субстанция при всеки прием, която следва да смесите с вода, нискомаслено мляко или плодов сок по желание. Протеиновите пудри на италианската компания са с отлична разтворимост и много приятен вкус.