Следтренировъчни формули — 4+ Nutrition

Следтренировъчни формули


 • GLT 4+ 150 табл.
  GLT 4+ 150 табл.
  Л-глутаминова матрица AJIMOTO Japan

  65.00 лв.

 • GLUTA+ 300 гр.
  GLUTA+ 300 гр.
  Л-глутамин 100% чист. AJIMOTO Japan

  65.00 лв.

 • GLUTA+ 500 гр.
  GLUTA+ 500 гр.
  Л-глутамин 100% чист. AJIMOTO Japan

  99.00 лв.

 • Hydro Amino+ 300 табл.
  Hydro Amino+ 300 табл.
  Хидролизирани Суроватъчни Аминокиселини

  65.00 лв.

 • Hydro Amino+ 600 табл.
  Hydro Amino+ 600 табл.
  Хидролизирани Суроватъчни Аминокиселини

  109.00 лв.

 • LEUCI+ 100 табл.
  LEUCI+ 100 табл.
  Левцин

  57.00 лв.

 • PAA+ 150 табл.
  PAA+ 150 табл.
   Комплекс от Есенциални + Незаменими Аминокиселини.  AJIMOTO Japan

  71.00 лв.

 • PAA+ 300 табл.
  PAA+ 300 табл.
   Комплекс от Есенциални + Незаменими Аминокиселини.  AJIMOTO Japan

  106.00 лв.

 • POST+ 600 гр.
  POST+ 600 гр.
  Следтренировъчна Формула 

  93.75 лв.

 • PUMP+ 90 табл.
  PUMP+ 90 табл.
  Напомпваща формула (Аргинин АКГ, Орнитин АКГ, Цитрулин)

  71.00 лв.

 • RAM+ 100 табл.
  RAM+ 100 табл.
  Аминокиселини в разклонена верига BCAA 2:1:1

  59.50 лв.

 • RAM+ 400 табл.
  RAM+ 400 табл.
  Аминокиселини в разклонена верига BCAA 2:1:1

  106.50 лв.

Всеки запален спортист и особено бодибилдър, който иска да извлече максимум ползи от тренировките трябва да приема специални хранителни добавки, познати в спортните среди като следтренировъчни формули. С приема на подходящите суплементи се използва, така нареченият анаболен прозорец, който дава възможност за добър мускулен растеж и възстановяване.

След тежки тренировки, на каквито спортистите се подлагат ежедневно тялото е достигнало своята най-ниска степен на активност – всички важни микро и макро нутриенти са изчерпани, мускулите са изтощени, а хормоните са във върховата си активност. Ако точно в този период не се приеме подходящата комбинация от активни вещества, се допуска задействането на катаболните процеси, които водят до разграждане на мускулната тъкан и повишаване на физическата умора.

Кои са добавките, от които тялото се нуждае след тренировка?

Добавките, познати като следтренировъчни формули представляват перфектно комбинирана бленда, включваща най-важните за спортиста суплементи – протеин, въглехидрати, аминокиселини с разклонена верига, креатин, глутамин, електролитен комплекс и комплексни аминокиселини. Част от добавките от тази група представляват микс от всички тези важни компоненти, а други са представени самостоятелно. Това дава по-добра възможност на спортистите да отговорят на индивидуалните нужди на своето тяло.

Протеинът е вероятно най-важният фактор за възстановяване на мускулите след тежка тренировка. Той има пряко участие в растежа и поддръжката на мускулната тъкан, като след тренировка е особено необходим бърз яйчен или суроватъчен протеин, който да достави моментално необходимите аминокиселини, за да започне бърз протеинов синтез в тялото, а съответно и изграждане на нова мускулна маса.

Въглехидратите, представени под формата на въглехидратна матрица в категория следтренировъчни формули имат за цел да възстановят изчерпания по време на тренировката гликоген. Когато се пропусне доставянето на захари, тялото посяга към собствените гликогенови запаси, а това води до забавяне на възстановителния процес и разграждане на мускулната тъкан.

Аминокиселините с разклонена верига - BCAA са друга, много важна част от следтренировъчния режим на спортуващите. Така необходимите за мускулния растеж Левцин, Изолевцин и Валин подпомагат усвояването на протеина и стимулират протеиновия синтез в мускулните клетки, като същевременно потискат продукцията на Кортизол, който  е най-силно проявяващият се катаболен хормон.

Всички добавки от категория следтренировъчни формули на 4+ Nutrition се характеризират с изключителна чистота на основните съставки и прецизно дозирани компоненти. Те са нужни както за бързото възстановяване на тялото от тежкото натоварване, така и мускулния растеж, който в спортове като бодибилдинга е основна цел на повечето състезатели.

Продуктите са разработени в удобна за употреба форма – напитки, таблетки и фина пудра с висока водоразтворимост. Всеки от тях гарантира бързо и продължително действие по време на анаболния следтренировъчен прозорец.