Хранителни добавки за бойни спортове на топ цени — 4+ Nutrition

Бойни спортове


За спортистите, състезаващи се в различни видове бойни спортове е много важно да намерят качествени хранителни добавки, които не само ще им помогнат да постигнат желаните резултати, но и да предпазят тялото си – стави, сухожилия и нерви от травми и възпаления. Практиката на много състезатели показва, че подходящите спортни суплементи играят много голяма роля в техния диетичен и тренировъчен режим. От една страна, те дават нужната сила и експлозивност, а от друга предотвратяват загубата на мускулна и телесна маса.

За да премине една интензивна тренировка по план и всяко упражнение да бъде изпълнено правило е нужна сила и голяма издръжливост. При този вид спортове, състезателите не се нуждаят толкова от мускулен растеж, колкото от мускулна мощ, тъй като при почти всяка дисциплина се натоварват и двете групи крайници – долни и горни.

Кои са най-добрите хранителни добавки, използвани в бойните спортове?

Гориво

Занимаващите се с бойни спортове имат нужда от енергия и добре дозирана агресия. За целта най-подходящи са енергийните продукти на 4+ Nutrition, разработени като въглехидратна матрица. Те съдържат в състава си малтодекстрин и декстроза, познати като бърз и среден по скорост вид въглехидрати. Те са предпочитани в спортните среди, поради свойството си да осигуряват едновременно бърз и продължителен прилив на енергия, без в същото време да водят до инсулинов пик. Кофеинът е също важен компонент, който дава енергия и повишава концентрацията.

BCAA

Аминокиселините с разклонена верига са подходящи за всеки по-интензивен спорт, в това число и всички бойни спортове. Макар, че при тях не е нужен мускулен растеж и натрупване на телесна маса, оптималните нива на BCAA, особено когато са обогатени с важни витамини и минерални соли дават възможност на спортиста да заложи на своята на естествена сила. Анаболните стероиди и химичните стимуланти са нож с две остриета и напълно неподходящи за професионалните атлети, преминаващи допинг контрол.

Суроватъчен протеин

Една от стабилните форми на протеин е суроватъчният. Той помага за поддържане на нормалния енергиен метаболизъм и допринася за по-бързото възстановяване след тренировка. Ако се занимавате с подобен вид спорт, вероятно знаете колко изтощителна може да бъде една тренировка, а да не говорим за самите състезания, при които противникът налага да се вложат още повече сила и агресия. Високото аминокиселинно освобождаване при този вид хранителни добавки може дори да спести нуждата от допълнителен прием на този тип суплементи.

Всяка от добавките, подходящи за практикуващите бойни спортове ще помогне на състезателите да направят своята тренировка много по-интензивна, независимо от нейната продължителност. Те ще осигурят нужната сила и издръжливост на мускулите и ще предпазят костите и тъканите от така често срещаните в тези дисциплини травми, контузии и възпаления.